کف خواست اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آتی

آفتاب- سرویس سیاسی: سید محمد خاتمی کف خواست اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آتی را؛ آزادی زندانیان و ایجاد فضای آزاد برای همه احزاب و گروه‌ها و رفع محدودیت‌های نا به‌جا، پای‌بندی همگان به‌خصوص مسئولان به قانون اساسی و اجرای همه‌جانبه و کامل آن به‌خصوص اهتمام به روح قانون اساسی و فراهم آوردن سازوکاری برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد، اعلام کرد.

به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، رییس‌جمهور سابق کشورمان در دیدار سه ساعته با اعضای فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی که یکشنبه شب صورت گرفت به تحلیل فضای داخلی و خارجی کشور و تهدیدات پیش‌روی انقلاب و ارایه راه‌کارهای همگرایی نیروهای درونی نظام با توجه به اراده و خواست عمومی مردم پرداخت و بر ضرورت حضور فعالانه تمامی دلسوزان به اصل نظام و انقلاب برای عبور از شرایط کنونی تاکید کرد.

تبریک ولادت حضرت مسیح و گرامیداشت خاطره قربانیان زلزله بم

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در ابتدای این نشست میلاد حضرت مسیح پیامبر صلح و سلام را به همه حق‌طلبان و دوست‌داران حقیقت و عاطفت به‌خصوص هموطنان مسیحی تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد تا در دنیای پراز ستم و بیداد و تحقیر، انسان‌ها با الهام از این پیامبر بزرگ و حضرت ختمی مرتبت شاهد دگرگونی اوضاع به نفع بشریت و اخلاق و معنویت باشند.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به پنجم تیر ماه سالروز وقوع زلزله شهرستان بم و همچنین زلزله اخیر کرمان فقدان جمع کثیری از هموطنانمان را تسلیت گفت و از همه کسانی که با تلاش و کوش‌شان توانستند تا بخشی از آلام بازماندگان را تسلی دهند تشکر کرد.

تشکیل مجلس نیرومند و در راس امور محصول برگزاری انتخابات آزاد و سالم است

خاتمی در ادامه با اشاره به اعتبار و جایگاه "مجلس" در نگاه امام و برداشت و تحلیل مردم از نقش خود در اداره کشور افزود: امروز شایسته مردم ما این است که نظامی مردم‌سالار و توام با ارزش‌های الهی و معنوی از جمله کرامت انسان، عدالت و راستی و پاکی داشته باشند و مجلس در تحقق این خواسته نقش برجسته و غیرقابل انکاری دارد.

وی برگزاری انتخابات آزاد و سالم را در تشکیل مجلسی این چنین مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر خیرخواهان و دوست‌داران انقلاب و مردم بر روی این مسأله تاکید می‌کنند، به‌خاطر اهمیت مجلس و دیگر نهادهایی است که همه هویت، مشروعیت و اعتبار خود را از رای مردم می‌گیرند.

سید محمد خاتمی تاکید کرد: حرمت نهادن به اراده و خواست مردم مسأله مهمی است و مجلسی که بر آمده از اراده آزاد وتصمیم واقعی مردم باشد، علاوه‌بر آنکه تدوین‌گر قوانین و سازو‌کارهای اداره کشور است و بر تمامی امور نظارت دارد، می‌تواند جلوی دیکتاتوری‌ها و انحرافات و بسیاری از مشکلات و کجروی‌ها را بگیرد.

موضع رهبری نسبت به تحقیق‌وتفحص از نهادهای تحت‌نظارت ایشان موید نظارت مجلس برهمه ارکان نظام است

وی با اشاره به صلاحیت و امکان نظارت و تحقیق و تفحص مجلس برتمامی دستگاه‌ها و نهادها‌ی کشور افزود: در مجلس ششم زمانی که موضوع تحقیق و تفحص از نهادهای تحت نظر رهبری نیز مطرح شد، ایشان گفتند مجلس می‌تواند در این امور نیز وارد شود و این یعنی اینکه حوزه تحقیق و تفحص و نظارت مجلس بر همه ارکان اعم از نظامی، امنیتی، سیاسی و حقوقی و غیره است.

رییس‌جمهور سابق کشورمان افزود: اگر ما بر برگزاری انتخابات سالم و آزاد تاکید می‌کنیم، در درجه اول برای این است که مجلسی نیرومند و برآمده از تمامی سلایق و تفکرات همه مردم ایجاد شود و از سوی دیگر مجلسی نیرومند تشکیل شود که در راس امور بوده و بر تمامی دستگاه‌ها و ارکان نظارت داشته باشد و همچنین است وضع نسبت به سایر نهادهائی که بر آمده از انتخابات هستند.

خاتمی با تشکر از نمایندگان فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی گفت: شما علاوه‌بر نمایندگی مردم حوزه انتخابیه خود، به‌خاطر محدودیت‌هایی که در انتخابات ایجاد شد، وظیفه و مسئولیت نمایندگی بخش‌های عظیمی از مردمی که از داشتن نامزد موردنظر و در نتیجه نماینده محروم شدند و نتوانستند در انتخابات شرکت کنند را نیز بر عهده دارید.

وی افزود: مردم ضمن علاقه و پایبندی به انقلاب و سرنوشت کشور، سلایق و گرایش‌های متنوعی دارند و متاسفانه در مواردی از جمله انتخابات اخیر مجلس، دریغ شد از آن که بتوانند کاندیدای موردنظرشان مورد تایید قرار گیرد تا او را انتخاب کنند.

سید محمد خاتمی خاطرنشان ساخت: جریان اصلاحات در انتخابات مجلس هشتم از داشتن کاندیدا در تمامی حوزه‌های انتخاباتی محروم شد و تنها توانست به جز تهران 104 کاندیدای خود را در معرض رای و اراده مردم قرار دهد و با آنکه بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلبان حذف شدند، بیش از نیمی از کاندیداهای تائید شده اصلاح‌طلبان به مجلس راه یافتند.

رییس‌جمهور سابق کشورمان گفت: به‌رغم محدودیت‌های بسیار، گفتند که اصلاح‌طلبان جایگاهی در میان مردم ندارند و ما می‌گوییم اگر 290 کاندیدای ما در حوزه‌های انتخابیه را تایید صلاحیت می‌کردید، امروز جریان اصلاحات جریان غالب مجلس هشتم نبود؟ اگر آنها جایگاهی در میان مردم ندارند چرا تمهیداتی فراهم می‌کنید تا آنها در معرض رای مردم قرار نگیرند؟

خاتمی تصریح کرد: اقلیت مجلس با تمامی ملاحظات پیدا و پنهان خوب عمل کرد و شاید در بخش‌هایی می‌شد بهتر عمل کرد چرا که شما بار سنگین کسانی را که می‌توانستند آرای مردم را کسب کنند و در کنار شما باشند و محروم شدند نیز بر دوش دارید.

وی افزود: نمایندگان از هر جناح و گرایش سیاسی قابل احترام هستند اما اقلیت مجلس خواست و اراده اکثریت معنوی جامعه را نمایندگی می‌کند و باید با توجه به این وظیفه مهم خواست اکثریت را مورد توجه قرار دهد.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی گفت: خواست ما در گذشته و امروز موارد مشخصی بوده که حتی پس از حوادث انتخابات اخیر کشور نیز بر آن تاکید کردیم. باید شرایط حضور با نشاط مردم و تامین حقوق آنان تضمین شود و باید سازوکاری برای انتخابات تدوین شود که کمترین محدودیت برای آزادی رای مردم و بیشترین فضا برای تحقق خواست و اراده آنان فراهم شود.

وی تاکید کرد که منظور از انتخابات ناسالم فقط امکان وقوع تقلب در رای‌گیری نیست، بلکه تاکید ما بر انتخابات سالم، حفظ سلامت در تمامی مراحل انتخابات از مقدمات تا نحوه تشخیص صلاحیت‌ها، حقوق کاندیداها در نظارت بر صندوق‌ها و روند رای‌گیری و شمارش آرا است.

خاتمی افزود: اگر خروجی انتخابات این باشد که مردم احساس کنند که اولا کاندیداهای‌شان در انتخابات حضور دارند و ثانیا آرای اعلام شده همان آرای داده شده است و مقدمات انتخابات مانع حضورشان نشده، بر سلامت آن اطمینان خواهند یافت و همگی با اشتیاق در انتخابات شرکت می کنند.

کف و خواست اصلاح‌طلبان در گذشته و امروز

رییس‌جمهور سابق کشورمان کف و خواست اصلاح‌‌طلبان را در گذشته و امروز چنین برشمرد:

1- آزادی زندانیان و ایجاد فضای آزاد برای همه احزاب و گروه‌ها و رفع محدودیت‌های نا‌به‌جا

2- پای‌بندی همگان، به‌خصوص مسئولان به قانون اساسی و اجرای همه‌‌جانبه و کامل آن، به‌خصوص اهتمام به روح قانون اساسی

3- فراهم آوردن سازوکاری برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد.

وی افزود: نمی‌شود به جز یک سلیقه برای همه سلیقه‌ها انواع محدودیت‌ها را ایجاد و انواع اتهامات را ردیف کرد و بعد گفت آزادی و مردم‌سالاری وجود دارد. نمی‌شود کسانی را که در جبهه‌ها بودند، هشت سال از انقلاب و مردم دفاع کردند و در کنار امام خدمات شایسته‌ای به نظام داشته اند را به اتهام دروغ ضدیت با نظام حبس یا حذف کرد.

سید محمد خاتمی با تصریح این مطلب که بخش قابل توجهی از زندانیان سیاسی که منتقد و معترض به وضعیت موجود بودند و حتی اگر اشتباهی داشتند حق نبود که بازداشت و محکوم شوند، گفت: چرا با خانواده‌های زندانیان که متقاضی حقوق مسلم شرعی و قانونی زندانیان‌شان هستند برخورد ناروا می‌شود.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان از نمایندگان مجلس خواست تا برای حفظ نظام و دستاوردهای انقلاب و مردم‌سالاری که مورد تاکید امام بود، تلاش کنند تا ان‌شالله روند انتخابات در کشور سالم و آزاد گردد.

رئیس بنیاد باران گفت: من نمی‌گویم که برخی عمدا بنای نادیده گرفتن رای و اراده مردم را دارند و یا می‌خواهند در انتخابات تقلب شود، اگر چه صاحبان این تفکر کم نیستند، بلکه می‌گویم باید آنچه که متناسب با خواست و اراده مردم است و با روح قانون اساسی هماهنگی دارد مبنای کار قرار گیرد تا مردم با آزادی و امنیت در عرصه حضور یابند.

وی با اشاره به اینکه تا انتخابات زمان بسیاری مانده افزود: اگر این شرایط محقق شد تصمیم می‌گیریم که چگونه عمل کنیم. اما با توجه به روندی که هم اینک حاکم است به‌نظر می‌رسد شرایط در آینده سخت‌تر و راه‌ها بسته‌تر و محدودیت‌ها گسترده‌تر خواهد شد.

افزایش اختیارات رییس‌جمهور بدون ارایه لایحه حل شد!

خاتمی در ادامه به تقدیم دولایحه دولت خود به مجلس ششم اشاره کرد و افزود یکی از این لوایح افزایش اختیارات رییس‌جمهور بود که این موضوع بدون ارایه لایحه حل شد!!! و دیگری تاکید بر برگزاری انتخابات آزاد و سالم بود که همچنان معطل است.

رییس‌جمهور سابق کشورمان در ادامه به فضای سیاسی کشور اشاره کرد و گفت: فضای امروز کشور نه متناسب با شان نظام جمهوری اسلامی است و نه به نفع افراد است. فضای امنیتی، سخت‌گیری‌های عجیب و غریب و اتهام‌زنی‌ها، دروغ‌گویی‌ها که به نام نظام حاکم شده و با این دروغ‌ها و دروغ‌پردازی‌ها برخورد نمی‌شود؛ بلکه احیانا به عنوان مستند برخی برخوردها مورد توجه نیز قرار می‌گیرد.

وی افزود: از دروغ‌گویان و از تهمت‌زنندگان شکایت می‌شود، اما رسیدگی نمی‌شود. حتی مراجع بزرگوار و شخصیت‌های برجسته را نیز مورد تعرض و اهانت قرار می‌دهند و برای مراجع دستور و تکلیف صادر می‌کنند یا به آنها تعرض می‌نمایند ولی کسی جلوی آنها را نمی‌گیرد و در مقابل دمادم نیروهای فعال اجتماعی را می‌گیرند یا محدود می‌کنند.

حد اهانت از اشخاص و افراد به نهادهایی چون مرجعیت رسیده است

خاتمی افزود: مراجع مهمترین مسأله شان دفاع از اصل دین و حقانیت آن است و همواره ملجا و پناه مردم بوده‌اند و اگر عده‌ای به هر انگیزه‌ای مشکلات‌شان را با آنها مطرح کرده‌اند نباید اینگونه مورد هجوم قرار گیرند.

وی ادامه داد: حد اهانت از اشخاص و افراد به نهادهایی چون مرجعیت رسیده است و هیچ‌کس در مقابل اهانت کنندگان نمی‌ایستد و به‌راحتی دروغ می‌گویند، تهمت می‌زنند و متاسفانه برخی برخوردهای نهادهای رسمی قضایی و امنیتی نیز مبتنی‌بر همین دروغ‌ها و تهمت‌هاست و این مسأله خطرناکی است که دودش به چشم نظام می‌رود.

رییس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: خیال نکنند این روش‌های بر خلاف موازین قانونی و شرعی به نفع نظام تمام می‌شود. خیال نکنند با حذف جریان منتقد و معترض اما پایبند به چارچوب موازین قانونی ودینی به نفع انقلاب کار می‌کنند. ممکن است برخی از افراد و گروه‌ها که اصل نظام را قبول داشتند ولی ایراد و اعتزاضی دارند به دامن دیگر علاقمندان به نظام ولو منتقد بیایند. اما با این کارها بخش‌های مهمی از جامعه زده می‌شود ولی متاسفانه به دامن کسانی می‌افتند که اصل نظام را قبول ندارند.

وی افزود: ما با این روش‌ها مخالف هستیم. ما می‌گوئیم بگذارید مردم آزادانه انتخاب کنند ما می‌گوئیم چرا به نام امام و از سوی کسانی‌که هیچ مناسبتی با امام و خط امام نداشته‌اند از امام چهره زشت ترسیم می‌شود؟ چرا کسانی‌که از سینه‌چاکان نظام و انقلاب و امام بودند به ضدیت با انقلاب و نظام متهم شده اما کسانی‌که هیچ علاقه‌ای و ربطی به امام و انقلاب نداشته‌اند مدعی خط امام(ره) می‌شوند.

می گوئیم نظام خوب است ولی روش‌ها و سیاست‌ها قابل نقد و اصلاح هستند

سید محمد خاتمی تصریح کرد: ادامه این شرایط تضعیف نظام است. ما از نظام دفاع می‌کنیم و می‌گوئیم نظام خوب است ولی روش‌ها و سیاست‌ها قابل نقد و اصلاح هستند؛ با حذف و برخورد‌های خشن و نا روا صداهائی تقویت می‌شود که با اصل نظام و انقلاب مخالف است چه در بیرون و چه در درون.

وی افزود: ستم و ظلم بد است و بدتر از آن این است که به نام نظام و انقلاب ستم شود. انقلاب آمد تا به کسی ستم نشود. امام آمد تا مردم روی پای خود بایستند.

وی گفت: دست عوامل بیگانه و دشمنان اصلی نظام در دامن زدن خشونت، ترور و تخریب فعال شده است. ترور دانشمندان هسته‌ای، عملیات تروریستی در جنوب کشور و شهادت جمع بسیاری از مردم نشان دهنده این است که جریانی که با نظام و انقلاب و ملت و کشور معارض است باز فعال شده است.

وی گفت: علاوه بر تحریم‌ها و فشارها به‌نظر می‌رسد که وارد فاز عملیاتی برای ضربه زدن به کشور شده‌اند.

هشدار به کشورهای غربی درخصوص حمایت از جریان فاسد تروریستی

رییس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: یک جریان فاسد که دستش آلوده به خون فرزندان پاک این کشور است و بدترین امواج تروریستی را به‌وجود آورده و در دامن بزرگ‌ترین دشمن این کشور جای گرفته و حتی از سوی آمریکا و غرب هم به عنوان گروه تروریست شناخته شده است دوباره مورد حمایت قرار گرفته تا فعال شود. دولت‌ها و شخصیت‌های سیاسی مختلفی به حمایت از آنان برخاسته‌اند تا از لیست تروریست‌ها خارج شوند و فعالیت گسترده داشته باشند.

در مجلس باید به کشورهای غربی بگوئید کسانی‌که جز خون‌ریزی، کشتار و خیانت دستاوردی برای ملت نداشته‌اند، با این اقدامات سبب می‌شوید که ملت ما هم اعتراض و نفرت خود از این باندهای جنایتکار را به حامیان آنها در غرب تسری دهند.

نباید با کج‌اندیشی و اشتباه فضای داخل نقد و اعتراض را بست

رییس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد که نباید با کج اندیشی و اشتباه فضای داخل نقد و اعتراض را بست و فضای تهمت و دروغ و دغل را گشود و به بهانه آن با فرزندان انقلاب رفتار ناروا داشت.

سید محمد خاتمی گفت: تلاش عمده دشمنان انقلاب بر روی این نکته متمرکز شده است که انقلاب همین است که با فرزندان خود این‌گونه برخورد می‌کند و تحمل حتی اعتراض و انتقاد فرزندان خود را هم ندارد و متاسفانه در داخل نیز کسانی با برخوردهای تند و اشتباه مستندات این ادعا را فراهم و در اختیارشان قرار می‌دهند. هر دو این تفکر به اصل انقلاب و نظام لطمه خواهد زد.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با تاکید بر این نکته که انتقاد و اعتراض حق مردم است

اگر این شرایط محقق شد تصمیم می‌گیریم که چگونه عمل کنیم. اما با توجه به روندی که هم اینک حاکم است به‌نظر می‌رسد شرایط در آینده سخت‌تر و راه‌ها بسته‌تر و محدودیت‌ها گسترده‌تر خواهد شد.

و اگر برخی دیدگاه و روش‌ها را نمی‌پسندند نباید مورد ستم قرار بگیرند، افزود: بگذارید فضای داخل کشور فضای همگرایی و مودت و نقد باشد و توان و نیروهای کشور به جای برخورد با یکدیگر؛ صرف خدمت به کشور و انقلاب و مقابله با تهدیدات خارجی شود.

خاتمی در ادامه با توجه به آغاز هدفمندی یارانه‌ها و برخی نگرانی‌ها از شیوه اجرای این طرح گفت: هدفمند کردن یارانه‌ها کار بزرگی است و انجام آن همت خوبی می‌خواهد و خوشحال هستیم که نظام در این موقعیت تصمیم گرفت تا این کار صورت گیرد و همه باید تلاش کنیم تا این کار با کمترین هزینه و مشکل و با بیشترین فایده ادامه یابد و به سرانجام مطلوب برسد.

وی با اشاره به اینکه درست اجرا شدن این طرح بسیار مهم است، گفت: در دوره قبل هم بسیار تلاش شد تا هدفمند سازی به‌خصوص در مورد انرژی اجرا شود ومقرر بود منابع مالی حاصل از اجرای طرح که حدود 20 هزار میلیارد تومان بود در درون بودجه نیاید و برای اصلاح حامل‌های انرژی و جبران آسیب فشاری که احیانا به برخی دهک‌ها وارد می‌آید هزینه شود.

رییس‌جمهور سابق کشورمان یادآوری کرد: مجلس ششم در قالب برنامه چهارم این موضوع را تصویب کرد اما مجلس هفتم با اجرای آن مخالفت کرد. این مهم به بهترین وجه در برنامه چهارم دیده شده بود که سوال این است که چرا این برنامه اجرا نشد؟ البته در آن برنامه ما رشد 8 درصدی هم را برای اقتصاد در نظر گرفته بودیم.

خاتمی با اشاره به این که دولت او در طول 8 سال حدود 160 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت و برای برنامه 5 ساله حدود دویست میلیارد دلار درآمد ارزی نفتی و غیر نفتی در نظر گرفته بود، افزود: ما پیش‌بینی رشد 8 درصد را با همین درآمد ارزی داشتیم و کاملا قابل تحقق بود چرا که پیش از آن و با درآمد و کارآمدی کمتر رشد 7.2 درصدی (بدون نفت) و 6.2 درصدی با نفت را تجربه کرده بودیم و فکر می‌کنم متوسط رشد اقتصادی در 4 سال دوم در دولت ما 5.4 بود که خود یک رکورد بود.

وی افزود: طرح هدفمندی خوب است اما حتما باید تولید و رونق اقتصادی در کشور پدید آید و هرگونه اصلاح باید در متن و دامنه آن صورت گیرد.

وی افزود: در دولت اصلاحات تصمیم‌های مهمی اتخاذ شد از جمله قانون مالیات‌ها و سرمایه‌گذاری خارجی اصلاح و تصویب شد و شرایط برای رسیدن به رشد 8 درصد در دسترس بود.

رییس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: می‌دانیم که در 4-5 سال گذشته متجاوز از 400 میلیارد دلار از فروش نفت عاید کشور شده است و اگر ما این درآمد ارزی را داشتیم، هدف‌گذاری‌مان برای برنامه چهارم بهتر بود و مسیر اهداف بیست‌ساله چشم‌انداز، 16 ساله یا کمتر قابل دسترسی بود اما با شرایط امروز آیا برای 20 سال دیگر اهداف چشم‌انداز بیست‌ساله که 5 سالش گذشته است، قابل تحقق است؟

خاتمی افزود: اینکه می‌گویند دیگران نخواستند و یا نکردند، معنی ندارد دیگران نیز تصمیم به اجرا داشتند اما شرایط فراهم نشد و همراهی‌ها میسر نبود.

وی گفت: با تمام این مباحث آنچه که باید امروز مورد توجه باشد اجرای موفق هدفمندی یارانه‌ها است و اگر این قانون به درستی و خوبی اجرا نشود همه زیان خواهیم دید.

سید محمد خاتمی افزود: درآمدهای ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها باید استحصال شده و به‌هیچ‌وجه صرف کسری بودجه سالانه به‌خصوص در امور جاری نشود و ضمن کمک به تامین زندگی افراد آسیب پذیر، به تولید لطمه نزند و مجلس باید نظارت جدی و دقیق داشته باشد تا طرح به خوبی اجرا شود.

در ابتدای این نشست نمایندگان عضو فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی گزارش کاملی از وضعیت حوزه‌های مختلف کشور در عرصه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بین‌الملل به اطلاع رییس‌جمهور سابق کشورمان رساندند و تحلیل خود را از شرایط کشور و چشم‌انداز آینده آن تبیین نمودند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر