
رييس جمهور دو پرسش از جامعه فرهنگي و معلمان در قالب پرسش مهر مطرح کرد :
- اگر قدرت تفکر، تعقل و انديشه ورزي در انسان زنده و شکوفا نشود، چگونه مي تواند علم بياموزد و آن را در خدمت کمال خويش قرار دهد؟
- رابطه علم با کمال و با رشد انسان چيست و آيا مي توان بدون علم به مراتبي از کمال انسان دست يافت؟ پيامبران از چه طريق راه کمال را در اختيار انسان ها قرار داده اند؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد صبح روز دوشنبه در مراسم بهرهبرداري از 2603 پروژه آموزشي، پرورشي و ورزشي در 25 استان كشور كه به صورت نمادين با افتتاح دبيرستان دخترانه جمهوري اسلامي ايران در منطقه خانيآبادنو تهران صورت گرفت، با تبريك فرا رسيدن عيد فطر و آغاز بازگشايي شروع سال تحصيلي به فرهنگيان و دانشآموزان دو پرسش مهر براي فرهنگيان و دانشآموزان مطرح كرد.
وي با بيان اينكه " سوالي از همكاران عزيزم در حوزه تعليم و تربيت دارم" به طرح اين سوالات پرداخت: خداوند ما را براي چه آفريده و براي چه خلق كرده است؟ ميدانيم كه خداوند تمام عالم را براي انسان خلق كرده و همه چيز را در اختيار انسان قرار داده است، پس انسان براي چه خلق شده و ماموريت انسان در زمين چيست؟ اينها سوالهاي اساسي است كه همه فلاسفه، متفكرين، بزرگان،انبياء و اوليا آمدهاند كه جواب و پاسخ اين پرسش را بدهند و بگويند كه انسان چه كاري بايد بكند؟ انساني كه به تعبير خداوند خليفهالله است. اين انسان چه بايد بكند و چگونه بايد باشد؟
وي ادامه داد:استعدادهايي كه خداوند متعال به انسان داده است، استعدادهاي استثنايي است كه به هيچ موجود ديگري داده نشده است. توانمنديهاي انسان استثنايي است و خداوند اين توانمنديها را در اختيار انسان قرار داده كه چه بشود؟ آيا انسان خلق شده كه بعد از 70 ،80 سال زندگي و تلاش بگويد كه اموالش چيست؟ چقدر برج دارد؟ و چقدر ثروت؟
رييسجمهور اظهار كرد: خيلي روشن است كه هدف اين نيست و ماموريت نيز اين نيست. اگر بخواهيم در يك كلمه ماموريت انسان را خلاصه كنيم بايد گفت خداوند ما را خلق كرد و ماموريت داد تا انسان شويم و در واقع انسانيت انسان متجلي شود و به تعبيري خليفهالله و بازتاب تجلي اسماء الهي باشد.
وي افزود: برجدار شدن، ثروتمند شدن، كارخانهدار شدن و كارهايي از اين قبيل كار سختي نيست و بالاتر از آن كار مهمي نيست. البته نه اينكه جامعه نيازمند صنعت، توليد و كارخانه نيست، ولي خود اينها هدف نيست. همه اينها مثل ديگر موجودات عالم ابزار انجام ماموريت نهايي انسان هستند كه همان انسان شدن است. انسان بناست كه انسان شود و به قلههاي كمال دست يابد. حال چگونه بايد اين مسير را طي كرد؟ ترديدي نيست كه پيمودن اين راه جز با علم و انديشه محال است. راهي كه خداوند متعال براي پيمودن اين مسير قرار داده است، علم است. البته علم سطوح گوناگوني دارد و برخي از علم استفاده ميكنند براي تسلط بر طبيعت و بهرهمندي بيشتر از عالم و عدهاي نيز از علم براي كسب قدرت و تسلط بر ديگران استفاده ميكنند. اينها سطح نازلي از استفاده از علم است. عدهاي نيز از علم براي خدايي شدن و انسان كامل شدن استفاده ميكنند.
وي گفت: خوش به حال جامعه فرهنگي كه موضوع كار آن انسان و علم است؛ موضوع كارش شكوفا كردن انسانها از طريق علم است و اين زيباترين و بزرگترين مسووليت و ماموريت است كه يك انسان ميتواند انجام بدهد.
احمدينژاد به تعبير امام راحل در مورد شغل معلمي و اينكه معلمي شغل انبياء است اشاره و اظهار كرد: موضوع ماموريت انبياء نيست انسان بودن و به كمال رساندن انسان از طريق علم و علم نور است. آيا اگر علم و نور نباشد، شناختي حاصل ميشود؟ چه كسي ميتواند در فقدان راه و نور راه را پيدا و قلهها را شناسايي كند؟ وقتي نور و علم وجود داشته باشد پيدا كردن راه آسان ميشود. علم نوري است كه راه را نشان ميدهد و با نور علم است كه ميتوان صحنه را تشخيص داد وگرنه ظلمات خواهد بود و كسي ميتواند از اين نور استفاده كند كه اهل انديشه، تفكر و تعقل باشد.
وي با ابراز خرسندي از حضور در يك محيط آموزشي و با بيان اينكه " به مدرسه آمدن احساس دانشآموز بودن را در انسان زنده ميكند؛ احساس زيبا و لطيفي است" خطاب به جامعه فرهنگي كشور تاكيد كرد: قدر خود را بدانيد و خودتان را با حرفهاي سطح پايين و زندگي مادي مقايسه نكنيد. البته نميگويم كه به مسائل رفاهي رسيدگي نشود، بايد به مسائل رفاهي نيز به خوبي رسيدگي كرد، ولي بدانيد كه هيچ وقت انسان با اين زنگولههايي كه به آن اضافه ميشود، تعريف نميشود.
وي خطاب به جامعه فرهنگي افزود: همه سرمايههاي يك ملت در دستان شما مثل خميري است كه بايد به آن شكل و روح بدهيد. كار تعليم و تربيت مانند دميدن يك روح به جسمي است كه انسانيت آن را شكل ميدهد و هيچ كاري در عالم با اين مساله قابل مقايسه نيست. جامعه فرهنگي ما بايد هر روز با عمق بيشتر به سمت انجام اين ماموريت بزرگ حركت كند و باور ما اين است كه كادر آموزشي و جامعه فرهنگي ما بايد استاد علم و تربيت باشند و علت آن نيز روشن است، چون تكتك دانشآموزان و انسانها مهم هستند و به صورت بالقوه تكتك دانشآموزان ما يك امام راحل، ابنسينا و عالم بزرگ هستند و توجه به آنها بسيار مهم است.
رييسجمهور با بيان اينكه " امروز حال و هواي انساني و معنوي و مهرورزي در فضاي آموزشي ما استثنايي است" ادامه داد: شما خود ميدانيد كسي ميتواند ديگري را به حركت وا دارد كه خود در حال حركت باشد. منظور از استاد تعليم و تربيت كاغذ رتبه دانشگاهي نيست، منظور سير كمال و توانمنديهاست، البته اينها همه بايد عالمانه نيز باشد. سوال ما از جامعه فرهنگي اين است كه اگر قدرت تفكر، تعقل و انديشهورزي در يك انسان زنده و شكوفا نشود، چطور ميتواند علم بياموزد و آن را در خدمت كمال خود قرار دهد؟ رابطه اين دو را فرهنگيان تعريف كنند؛ چراكه پاسخهاي فرهنگيان در اين ارتباط بسيار مهم است.
وي يادآور شد: زماني در مدارس از دانشآموزان ميخواستند كه انشاء بنويسيد كه علم بهتر است يا ثروت؟ پاسخ داده ميشد كه اين سوال از اساس انحرافي است؛ چراكه بالاترين ثروت براي انسان علم است. سوال من از دانشآموزان اين است كه رابطه علم و رشد انسان كمال و پيشرفت انسان چيست؟ آيا بدون علم ميتوان به مراتب كمال انساني دست پيدا كرد؟ چرا علم اين مقدار عزيز است و رابطه علم و انسانيت چيست؟
وي گفت: علم را نبايد فقط به مدارك تحصيلي منحصر كرد كادر آموزشي ما بايد ذهن دانشآموزان را به مسائل اساسي متوجه كند و دانشآموزان را وادار كند كه فكر كنند و بينديشند. محال است كه انسان بتواند در زندگي يك گام موفق بدون علم بردارد.
احمدينژاد همچنين خاطرنشان كرد: كسب علم در جامعه ايران بسيار مهم است و ما ميبينيم كه مثلا پدر و مادرها اضافهكاري ميكنند و زحمت زيادي ميكشند تا هزينه تحصيلي فرزندان خود را بدهند و اين نشانگر اهميت علم در نزد خانوادههاي ايراني است.
وي بار ديگر با تشكر از جامعه فرهنگي كشور گفت: لازم است كه از خيرين مدرسهساز نيز تشكر كرد؛ جامعه باصفاي خيرين مدرسهساز ميدانند كه در چه مسيري در حال حركت هستند و ما خيرين مدرسهسازي داريم كه تمام زندگي خود را در اين راه گذاشتهاند.
به گزارش ايسنا احمدينژاد در جمع خبرنگاران نيز در پاسخ به سوالي مبني بر تبليغات وسيع بيگانگان عليه جمهوري اسلامي در آستانه سفر رييسجمهور ايران به نيويورك خاطرنشان كرد: ما از امام راحل درس گرفتهايم؛ هر موقع ديديم بدخواهان بشري و سلطهگران و آنهايي كه دلشان خالي از عشق به انسانيت است زياد هياهو و سرو صدا ميكنند و تهمت و افترا ميزنند، آن موقع متوجه ميشويم كه مسيرمان درست است.
وي ادامه داد: اكنون عصبانيت آدمكشهاي حرفهاي دنيا از ما يك افتخار است، و از اين ناراحت نميشويم، اگر بنا باشد يك ملت و يك دولتي خاصيتي در دنيا نداشته باشد، در مورد آن چيزي نميگويند.
وي ادامه داد: هرچقدر آدمهاي بددل از ما عصباني هستند و شدت عصبانيتشان و فريادشان بالاتر ميرود، ما خوشحال مي شويم.
رييسجمهور همچنين با توجه به اينكه براي دومين سال متوالي در اول مهر در جمع دانشآموزان حضور نخواهد داشت، در پاسخ به سوالي مبني بر درخواست دعا از دانشآموزان گفت: من هميشه دعاگوي فرزندان عزيز، دانشآموزان عزيز ايران زمين هستم. من از دانش آموزان ميخواهم كه براي حاكميت خوبيها، عزت ملت ايران، براي امام راحل، انقلاب عزيز، رهبري عزيز و پدر و مادرشان و ساختن ايران عزيز دعا كنند.
وي كه در مراسم افتتاح دبيرستان دخترانه جمهوري اسلامي ايران در خانيآباد حضور پيدا كرده بود، بر روي تخته يكي از كلاسهاي درس اين دبيرستان تازه احداث شده، نوشت: فرزندان عزيزم، اميد دارم با ايمان به خدا، تلاش و استقامت، عناصري شايسته براي جامعه اسلامي و ياران وفاداري براي انسان كامل و مصلح جهاني حضرت مهدي(عج) باشيد و تحقق اين هدف از طريق علمآموزي، تعقل، تفكر و البته خودسازي ميگذرد. موفق و سربلند باشيد.
دانشآموز هميشگي
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر