نگاهی به مسائل روز

اخبار و و اظهازنظرهای مقامات قضایی و مسئولین کشور در چند روز اخیر حکایت از تصمیم آنان برای تکمیل و پایان دادن پرونده حوادث پس از انتخابات خرداد88 دارد. این که تلوزیون در اخبار خود از زبان سخنرانان مراسمات صریحتر از گذشته از میرحسین موسوی و مهدی کروبی و سیدمحمدخاتمی به عنوان سران فتنه 88 اسم می برد ؛ نشان از آماده کردن فضای عمومی جامعه و افکار عمومی و به نوعی تستِ عکس العمل اقشار مختلف اجتماع در مواجهه با این موضوع است. دستگیری این افراد حکایتی شبیه دستگیری و محاکمه عبدالله نوری و علامحسین کرباسچی همراه با حاشیه ها و موضوعات جدید را در ذهن مردم تداعی و زنده خواهدکرد.

آیا این موضوع مهم موجب عکس العمل و حوادثی در اجتماع خواهدشد یاخیر؟ پاسخ به این سوال مشکل است ؛ چون از طرفی طولانی شدن فاصله اتفاقات تا زمان این اقدام روحیه و نگاه جامعه را در عمل تحت تاثیر قرار داده است و از طرفی دیگر افکار عمومی در این ایام مشغول تطبیق موقعیت اقتصادی خود با موضوع طرح هدفمندی یارانه هااست. بنابراین توده مردم در اندیشه دیگر هستند ولی عکس العمل دانشجویان و طبقه متوسط اجتماع را نمی توان پیش بینی کرد . اگرچه به طور قطع مراکزی در هدایت افکار عمومی اقدام به برگزاری راه پیمایی هایی خواهند نمود تا بتواند در بروز حوادث دیگری جلوگیری کندو هدایت افکار جامعه را به عهده بگیرد. اما باید دید روحانیون حامی این جریان چه خواهند گفت وچه عکس العملی خواهد داشت!

سخناني از سلطان العارفين شيخ بايزيد بسطامي

يا چنان نماي كه هستي ؛ يا چنان باش كه مي نمائي .

هر گز از متكبر بوي معرفت نيايد .

بار خدايا ! جز تو كس ندارم و چون تو را دارم همه را دارم .

اگر من صد بار بگويم كه خداوندم اوست ؛ تا او مرا بنده خود نداند ؛ فايده اي نبود .

سوار دل باش و پياده تن .

سي سال بود كه ميگفتم ؛ خدايا ! چنين كن و چنين ده ؛ چون به قدم اول معرفت رسيدم ؛ گفتم : الهي تو مرا باش و هر چه مي خواهي كن .

*****

نقل است كه شيخ در پس امام جماعتي ؛ نماز خواند ؛ پس از نماز ؛ امام جماعت پرسيد : ياشيخ !! تو كسبي نمي كني و چيزي از كسي نمي خواهي ؛ از كجا مي خوري ؟

بايزيد گفت : صبر كن تا اين نما را دوباره به قضا بخوانم .

گفت : چرا ؟

گفت : نماز از پس كسي كه روزي دهنده را نداند ؛ روا نبود .

منبع : كتاب تذكرة الاوليا

کف خواست اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آتی

آفتاب- سرویس سیاسی: سید محمد خاتمی کف خواست اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آتی را؛ آزادی زندانیان و ایجاد فضای آزاد برای همه احزاب و گروه‌ها و رفع محدودیت‌های نا به‌جا، پای‌بندی همگان به‌خصوص مسئولان به قانون اساسی و اجرای همه‌جانبه و کامل آن به‌خصوص اهتمام به روح قانون اساسی و فراهم آوردن سازوکاری برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد، اعلام کرد.

به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، رییس‌جمهور سابق کشورمان در دیدار سه ساعته با اعضای فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی که یکشنبه شب صورت گرفت به تحلیل فضای داخلی و خارجی کشور و تهدیدات پیش‌روی انقلاب و ارایه راه‌کارهای همگرایی نیروهای درونی نظام با توجه به اراده و خواست عمومی مردم پرداخت و بر ضرورت حضور فعالانه تمامی دلسوزان به اصل نظام و انقلاب برای عبور از شرایط کنونی تاکید کرد.

تبریک ولادت حضرت مسیح و گرامیداشت خاطره قربانیان زلزله بم

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در ابتدای این نشست میلاد حضرت مسیح پیامبر صلح و سلام را به همه حق‌طلبان و دوست‌داران حقیقت و عاطفت به‌خصوص هموطنان مسیحی تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد تا در دنیای پراز ستم و بیداد و تحقیر، انسان‌ها با الهام از این پیامبر بزرگ و حضرت ختمی مرتبت شاهد دگرگونی اوضاع به نفع بشریت و اخلاق و معنویت باشند.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به پنجم تیر ماه سالروز وقوع زلزله شهرستان بم و همچنین زلزله اخیر کرمان فقدان جمع کثیری از هموطنانمان را تسلیت گفت و از همه کسانی که با تلاش و کوش‌شان توانستند تا بخشی از آلام بازماندگان را تسلی دهند تشکر کرد.

تشکیل مجلس نیرومند و در راس امور محصول برگزاری انتخابات آزاد و سالم است

خاتمی در ادامه با اشاره به اعتبار و جایگاه "مجلس" در نگاه امام و برداشت و تحلیل مردم از نقش خود در اداره کشور افزود: امروز شایسته مردم ما این است که نظامی مردم‌سالار و توام با ارزش‌های الهی و معنوی از جمله کرامت انسان، عدالت و راستی و پاکی داشته باشند و مجلس در تحقق این خواسته نقش برجسته و غیرقابل انکاری دارد.

وی برگزاری انتخابات آزاد و سالم را در تشکیل مجلسی این چنین مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر خیرخواهان و دوست‌داران انقلاب و مردم بر روی این مسأله تاکید می‌کنند، به‌خاطر اهمیت مجلس و دیگر نهادهایی است که همه هویت، مشروعیت و اعتبار خود را از رای مردم می‌گیرند.

سید محمد خاتمی تاکید کرد: حرمت نهادن به اراده و خواست مردم مسأله مهمی است و مجلسی که بر آمده از اراده آزاد وتصمیم واقعی مردم باشد، علاوه‌بر آنکه تدوین‌گر قوانین و سازو‌کارهای اداره کشور است و بر تمامی امور نظارت دارد، می‌تواند جلوی دیکتاتوری‌ها و انحرافات و بسیاری از مشکلات و کجروی‌ها را بگیرد.

موضع رهبری نسبت به تحقیق‌وتفحص از نهادهای تحت‌نظارت ایشان موید نظارت مجلس برهمه ارکان نظام است

وی با اشاره به صلاحیت و امکان نظارت و تحقیق و تفحص مجلس برتمامی دستگاه‌ها و نهادها‌ی کشور افزود: در مجلس ششم زمانی که موضوع تحقیق و تفحص از نهادهای تحت نظر رهبری نیز مطرح شد، ایشان گفتند مجلس می‌تواند در این امور نیز وارد شود و این یعنی اینکه حوزه تحقیق و تفحص و نظارت مجلس بر همه ارکان اعم از نظامی، امنیتی، سیاسی و حقوقی و غیره است.

رییس‌جمهور سابق کشورمان افزود: اگر ما بر برگزاری انتخابات سالم و آزاد تاکید می‌کنیم، در درجه اول برای این است که مجلسی نیرومند و برآمده از تمامی سلایق و تفکرات همه مردم ایجاد شود و از سوی دیگر مجلسی نیرومند تشکیل شود که در راس امور بوده و بر تمامی دستگاه‌ها و ارکان نظارت داشته باشد و همچنین است وضع نسبت به سایر نهادهائی که بر آمده از انتخابات هستند.

خاتمی با تشکر از نمایندگان فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی گفت: شما علاوه‌بر نمایندگی مردم حوزه انتخابیه خود، به‌خاطر محدودیت‌هایی که در انتخابات ایجاد شد، وظیفه و مسئولیت نمایندگی بخش‌های عظیمی از مردمی که از داشتن نامزد موردنظر و در نتیجه نماینده محروم شدند و نتوانستند در انتخابات شرکت کنند را نیز بر عهده دارید.

وی افزود: مردم ضمن علاقه و پایبندی به انقلاب و سرنوشت کشور، سلایق و گرایش‌های متنوعی دارند و متاسفانه در مواردی از جمله انتخابات اخیر مجلس، دریغ شد از آن که بتوانند کاندیدای موردنظرشان مورد تایید قرار گیرد تا او را انتخاب کنند.

سید محمد خاتمی خاطرنشان ساخت: جریان اصلاحات در انتخابات مجلس هشتم از داشتن کاندیدا در تمامی حوزه‌های انتخاباتی محروم شد و تنها توانست به جز تهران 104 کاندیدای خود را در معرض رای و اراده مردم قرار دهد و با آنکه بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلبان حذف شدند، بیش از نیمی از کاندیداهای تائید شده اصلاح‌طلبان به مجلس راه یافتند.

رییس‌جمهور سابق کشورمان گفت: به‌رغم محدودیت‌های بسیار، گفتند که اصلاح‌طلبان جایگاهی در میان مردم ندارند و ما می‌گوییم اگر 290 کاندیدای ما در حوزه‌های انتخابیه را تایید صلاحیت می‌کردید، امروز جریان اصلاحات جریان غالب مجلس هشتم نبود؟ اگر آنها جایگاهی در میان مردم ندارند چرا تمهیداتی فراهم می‌کنید تا آنها در معرض رای مردم قرار نگیرند؟

خاتمی تصریح کرد: اقلیت مجلس با تمامی ملاحظات پیدا و پنهان خوب عمل کرد و شاید در بخش‌هایی می‌شد بهتر عمل کرد چرا که شما بار سنگین کسانی را که می‌توانستند آرای مردم را کسب کنند و در کنار شما باشند و محروم شدند نیز بر دوش دارید.

وی افزود: نمایندگان از هر جناح و گرایش سیاسی قابل احترام هستند اما اقلیت مجلس خواست و اراده اکثریت معنوی جامعه را نمایندگی می‌کند و باید با توجه به این وظیفه مهم خواست اکثریت را مورد توجه قرار دهد.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی گفت: خواست ما در گذشته و امروز موارد مشخصی بوده که حتی پس از حوادث انتخابات اخیر کشور نیز بر آن تاکید کردیم. باید شرایط حضور با نشاط مردم و تامین حقوق آنان تضمین شود و باید سازوکاری برای انتخابات تدوین شود که کمترین محدودیت برای آزادی رای مردم و بیشترین فضا برای تحقق خواست و اراده آنان فراهم شود.

وی تاکید کرد که منظور از انتخابات ناسالم فقط امکان وقوع تقلب در رای‌گیری نیست، بلکه تاکید ما بر انتخابات سالم، حفظ سلامت در تمامی مراحل انتخابات از مقدمات تا نحوه تشخیص صلاحیت‌ها، حقوق کاندیداها در نظارت بر صندوق‌ها و روند رای‌گیری و شمارش آرا است.

خاتمی افزود: اگر خروجی انتخابات این باشد که مردم احساس کنند که اولا کاندیداهای‌شان در انتخابات حضور دارند و ثانیا آرای اعلام شده همان آرای داده شده است و مقدمات انتخابات مانع حضورشان نشده، بر سلامت آن اطمینان خواهند یافت و همگی با اشتیاق در انتخابات شرکت می کنند.

کف و خواست اصلاح‌طلبان در گذشته و امروز

رییس‌جمهور سابق کشورمان کف و خواست اصلاح‌‌طلبان را در گذشته و امروز چنین برشمرد:

1- آزادی زندانیان و ایجاد فضای آزاد برای همه احزاب و گروه‌ها و رفع محدودیت‌های نا‌به‌جا

2- پای‌بندی همگان، به‌خصوص مسئولان به قانون اساسی و اجرای همه‌‌جانبه و کامل آن، به‌خصوص اهتمام به روح قانون اساسی

3- فراهم آوردن سازوکاری برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد.

وی افزود: نمی‌شود به جز یک سلیقه برای همه سلیقه‌ها انواع محدودیت‌ها را ایجاد و انواع اتهامات را ردیف کرد و بعد گفت آزادی و مردم‌سالاری وجود دارد. نمی‌شود کسانی را که در جبهه‌ها بودند، هشت سال از انقلاب و مردم دفاع کردند و در کنار امام خدمات شایسته‌ای به نظام داشته اند را به اتهام دروغ ضدیت با نظام حبس یا حذف کرد.

سید محمد خاتمی با تصریح این مطلب که بخش قابل توجهی از زندانیان سیاسی که منتقد و معترض به وضعیت موجود بودند و حتی اگر اشتباهی داشتند حق نبود که بازداشت و محکوم شوند، گفت: چرا با خانواده‌های زندانیان که متقاضی حقوق مسلم شرعی و قانونی زندانیان‌شان هستند برخورد ناروا می‌شود.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان از نمایندگان مجلس خواست تا برای حفظ نظام و دستاوردهای انقلاب و مردم‌سالاری که مورد تاکید امام بود، تلاش کنند تا ان‌شالله روند انتخابات در کشور سالم و آزاد گردد.

رئیس بنیاد باران گفت: من نمی‌گویم که برخی عمدا بنای نادیده گرفتن رای و اراده مردم را دارند و یا می‌خواهند در انتخابات تقلب شود، اگر چه صاحبان این تفکر کم نیستند، بلکه می‌گویم باید آنچه که متناسب با خواست و اراده مردم است و با روح قانون اساسی هماهنگی دارد مبنای کار قرار گیرد تا مردم با آزادی و امنیت در عرصه حضور یابند.

وی با اشاره به اینکه تا انتخابات زمان بسیاری مانده افزود: اگر این شرایط محقق شد تصمیم می‌گیریم که چگونه عمل کنیم. اما با توجه به روندی که هم اینک حاکم است به‌نظر می‌رسد شرایط در آینده سخت‌تر و راه‌ها بسته‌تر و محدودیت‌ها گسترده‌تر خواهد شد.

افزایش اختیارات رییس‌جمهور بدون ارایه لایحه حل شد!

خاتمی در ادامه به تقدیم دولایحه دولت خود به مجلس ششم اشاره کرد و افزود یکی از این لوایح افزایش اختیارات رییس‌جمهور بود که این موضوع بدون ارایه لایحه حل شد!!! و دیگری تاکید بر برگزاری انتخابات آزاد و سالم بود که همچنان معطل است.

رییس‌جمهور سابق کشورمان در ادامه به فضای سیاسی کشور اشاره کرد و گفت: فضای امروز کشور نه متناسب با شان نظام جمهوری اسلامی است و نه به نفع افراد است. فضای امنیتی، سخت‌گیری‌های عجیب و غریب و اتهام‌زنی‌ها، دروغ‌گویی‌ها که به نام نظام حاکم شده و با این دروغ‌ها و دروغ‌پردازی‌ها برخورد نمی‌شود؛ بلکه احیانا به عنوان مستند برخی برخوردها مورد توجه نیز قرار می‌گیرد.

وی افزود: از دروغ‌گویان و از تهمت‌زنندگان شکایت می‌شود، اما رسیدگی نمی‌شود. حتی مراجع بزرگوار و شخصیت‌های برجسته را نیز مورد تعرض و اهانت قرار می‌دهند و برای مراجع دستور و تکلیف صادر می‌کنند یا به آنها تعرض می‌نمایند ولی کسی جلوی آنها را نمی‌گیرد و در مقابل دمادم نیروهای فعال اجتماعی را می‌گیرند یا محدود می‌کنند.

حد اهانت از اشخاص و افراد به نهادهایی چون مرجعیت رسیده است

خاتمی افزود: مراجع مهمترین مسأله شان دفاع از اصل دین و حقانیت آن است و همواره ملجا و پناه مردم بوده‌اند و اگر عده‌ای به هر انگیزه‌ای مشکلات‌شان را با آنها مطرح کرده‌اند نباید اینگونه مورد هجوم قرار گیرند.

وی ادامه داد: حد اهانت از اشخاص و افراد به نهادهایی چون مرجعیت رسیده است و هیچ‌کس در مقابل اهانت کنندگان نمی‌ایستد و به‌راحتی دروغ می‌گویند، تهمت می‌زنند و متاسفانه برخی برخوردهای نهادهای رسمی قضایی و امنیتی نیز مبتنی‌بر همین دروغ‌ها و تهمت‌هاست و این مسأله خطرناکی است که دودش به چشم نظام می‌رود.

رییس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: خیال نکنند این روش‌های بر خلاف موازین قانونی و شرعی به نفع نظام تمام می‌شود. خیال نکنند با حذف جریان منتقد و معترض اما پایبند به چارچوب موازین قانونی ودینی به نفع انقلاب کار می‌کنند. ممکن است برخی از افراد و گروه‌ها که اصل نظام را قبول داشتند ولی ایراد و اعتزاضی دارند به دامن دیگر علاقمندان به نظام ولو منتقد بیایند. اما با این کارها بخش‌های مهمی از جامعه زده می‌شود ولی متاسفانه به دامن کسانی می‌افتند که اصل نظام را قبول ندارند.

وی افزود: ما با این روش‌ها مخالف هستیم. ما می‌گوئیم بگذارید مردم آزادانه انتخاب کنند ما می‌گوئیم چرا به نام امام و از سوی کسانی‌که هیچ مناسبتی با امام و خط امام نداشته‌اند از امام چهره زشت ترسیم می‌شود؟ چرا کسانی‌که از سینه‌چاکان نظام و انقلاب و امام بودند به ضدیت با انقلاب و نظام متهم شده اما کسانی‌که هیچ علاقه‌ای و ربطی به امام و انقلاب نداشته‌اند مدعی خط امام(ره) می‌شوند.

می گوئیم نظام خوب است ولی روش‌ها و سیاست‌ها قابل نقد و اصلاح هستند

سید محمد خاتمی تصریح کرد: ادامه این شرایط تضعیف نظام است. ما از نظام دفاع می‌کنیم و می‌گوئیم نظام خوب است ولی روش‌ها و سیاست‌ها قابل نقد و اصلاح هستند؛ با حذف و برخورد‌های خشن و نا روا صداهائی تقویت می‌شود که با اصل نظام و انقلاب مخالف است چه در بیرون و چه در درون.

وی افزود: ستم و ظلم بد است و بدتر از آن این است که به نام نظام و انقلاب ستم شود. انقلاب آمد تا به کسی ستم نشود. امام آمد تا مردم روی پای خود بایستند.

وی گفت: دست عوامل بیگانه و دشمنان اصلی نظام در دامن زدن خشونت، ترور و تخریب فعال شده است. ترور دانشمندان هسته‌ای، عملیات تروریستی در جنوب کشور و شهادت جمع بسیاری از مردم نشان دهنده این است که جریانی که با نظام و انقلاب و ملت و کشور معارض است باز فعال شده است.

وی گفت: علاوه بر تحریم‌ها و فشارها به‌نظر می‌رسد که وارد فاز عملیاتی برای ضربه زدن به کشور شده‌اند.

هشدار به کشورهای غربی درخصوص حمایت از جریان فاسد تروریستی

رییس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: یک جریان فاسد که دستش آلوده به خون فرزندان پاک این کشور است و بدترین امواج تروریستی را به‌وجود آورده و در دامن بزرگ‌ترین دشمن این کشور جای گرفته و حتی از سوی آمریکا و غرب هم به عنوان گروه تروریست شناخته شده است دوباره مورد حمایت قرار گرفته تا فعال شود. دولت‌ها و شخصیت‌های سیاسی مختلفی به حمایت از آنان برخاسته‌اند تا از لیست تروریست‌ها خارج شوند و فعالیت گسترده داشته باشند.

در مجلس باید به کشورهای غربی بگوئید کسانی‌که جز خون‌ریزی، کشتار و خیانت دستاوردی برای ملت نداشته‌اند، با این اقدامات سبب می‌شوید که ملت ما هم اعتراض و نفرت خود از این باندهای جنایتکار را به حامیان آنها در غرب تسری دهند.

نباید با کج‌اندیشی و اشتباه فضای داخل نقد و اعتراض را بست

رییس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد که نباید با کج اندیشی و اشتباه فضای داخل نقد و اعتراض را بست و فضای تهمت و دروغ و دغل را گشود و به بهانه آن با فرزندان انقلاب رفتار ناروا داشت.

سید محمد خاتمی گفت: تلاش عمده دشمنان انقلاب بر روی این نکته متمرکز شده است که انقلاب همین است که با فرزندان خود این‌گونه برخورد می‌کند و تحمل حتی اعتراض و انتقاد فرزندان خود را هم ندارد و متاسفانه در داخل نیز کسانی با برخوردهای تند و اشتباه مستندات این ادعا را فراهم و در اختیارشان قرار می‌دهند. هر دو این تفکر به اصل انقلاب و نظام لطمه خواهد زد.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با تاکید بر این نکته که انتقاد و اعتراض حق مردم است

اگر این شرایط محقق شد تصمیم می‌گیریم که چگونه عمل کنیم. اما با توجه به روندی که هم اینک حاکم است به‌نظر می‌رسد شرایط در آینده سخت‌تر و راه‌ها بسته‌تر و محدودیت‌ها گسترده‌تر خواهد شد.

و اگر برخی دیدگاه و روش‌ها را نمی‌پسندند نباید مورد ستم قرار بگیرند، افزود: بگذارید فضای داخل کشور فضای همگرایی و مودت و نقد باشد و توان و نیروهای کشور به جای برخورد با یکدیگر؛ صرف خدمت به کشور و انقلاب و مقابله با تهدیدات خارجی شود.

خاتمی در ادامه با توجه به آغاز هدفمندی یارانه‌ها و برخی نگرانی‌ها از شیوه اجرای این طرح گفت: هدفمند کردن یارانه‌ها کار بزرگی است و انجام آن همت خوبی می‌خواهد و خوشحال هستیم که نظام در این موقعیت تصمیم گرفت تا این کار صورت گیرد و همه باید تلاش کنیم تا این کار با کمترین هزینه و مشکل و با بیشترین فایده ادامه یابد و به سرانجام مطلوب برسد.

وی با اشاره به اینکه درست اجرا شدن این طرح بسیار مهم است، گفت: در دوره قبل هم بسیار تلاش شد تا هدفمند سازی به‌خصوص در مورد انرژی اجرا شود ومقرر بود منابع مالی حاصل از اجرای طرح که حدود 20 هزار میلیارد تومان بود در درون بودجه نیاید و برای اصلاح حامل‌های انرژی و جبران آسیب فشاری که احیانا به برخی دهک‌ها وارد می‌آید هزینه شود.

رییس‌جمهور سابق کشورمان یادآوری کرد: مجلس ششم در قالب برنامه چهارم این موضوع را تصویب کرد اما مجلس هفتم با اجرای آن مخالفت کرد. این مهم به بهترین وجه در برنامه چهارم دیده شده بود که سوال این است که چرا این برنامه اجرا نشد؟ البته در آن برنامه ما رشد 8 درصدی هم را برای اقتصاد در نظر گرفته بودیم.

خاتمی با اشاره به این که دولت او در طول 8 سال حدود 160 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت و برای برنامه 5 ساله حدود دویست میلیارد دلار درآمد ارزی نفتی و غیر نفتی در نظر گرفته بود، افزود: ما پیش‌بینی رشد 8 درصد را با همین درآمد ارزی داشتیم و کاملا قابل تحقق بود چرا که پیش از آن و با درآمد و کارآمدی کمتر رشد 7.2 درصدی (بدون نفت) و 6.2 درصدی با نفت را تجربه کرده بودیم و فکر می‌کنم متوسط رشد اقتصادی در 4 سال دوم در دولت ما 5.4 بود که خود یک رکورد بود.

وی افزود: طرح هدفمندی خوب است اما حتما باید تولید و رونق اقتصادی در کشور پدید آید و هرگونه اصلاح باید در متن و دامنه آن صورت گیرد.

وی افزود: در دولت اصلاحات تصمیم‌های مهمی اتخاذ شد از جمله قانون مالیات‌ها و سرمایه‌گذاری خارجی اصلاح و تصویب شد و شرایط برای رسیدن به رشد 8 درصد در دسترس بود.

رییس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد: می‌دانیم که در 4-5 سال گذشته متجاوز از 400 میلیارد دلار از فروش نفت عاید کشور شده است و اگر ما این درآمد ارزی را داشتیم، هدف‌گذاری‌مان برای برنامه چهارم بهتر بود و مسیر اهداف بیست‌ساله چشم‌انداز، 16 ساله یا کمتر قابل دسترسی بود اما با شرایط امروز آیا برای 20 سال دیگر اهداف چشم‌انداز بیست‌ساله که 5 سالش گذشته است، قابل تحقق است؟

خاتمی افزود: اینکه می‌گویند دیگران نخواستند و یا نکردند، معنی ندارد دیگران نیز تصمیم به اجرا داشتند اما شرایط فراهم نشد و همراهی‌ها میسر نبود.

وی گفت: با تمام این مباحث آنچه که باید امروز مورد توجه باشد اجرای موفق هدفمندی یارانه‌ها است و اگر این قانون به درستی و خوبی اجرا نشود همه زیان خواهیم دید.

سید محمد خاتمی افزود: درآمدهای ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها باید استحصال شده و به‌هیچ‌وجه صرف کسری بودجه سالانه به‌خصوص در امور جاری نشود و ضمن کمک به تامین زندگی افراد آسیب پذیر، به تولید لطمه نزند و مجلس باید نظارت جدی و دقیق داشته باشد تا طرح به خوبی اجرا شود.

در ابتدای این نشست نمایندگان عضو فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی گزارش کاملی از وضعیت حوزه‌های مختلف کشور در عرصه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بین‌الملل به اطلاع رییس‌جمهور سابق کشورمان رساندند و تحلیل خود را از شرایط کشور و چشم‌انداز آینده آن تبیین نمودند

زینت یک جامعه

آیت‌‌الله جوادی‌آملی روز پنج شنبه در درس اخلاق هفتگی خود که با حضور طلاب و دانشجویان از شهرهای مختلف کشور برگزار شد،در باره ادب مومن مطالبی را مطرح کردند. گزیده بیانات آیت‌الله جوادی آملی طبق گزارش خبرگزاری رسا به‌شرح زیر است:

خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم انسان را به سه اصل جهان دانی، جهان آرایی و جهان بانی دعوت کرده است که بخشی از این امور به مسائل اعتقادی، بخشی به مسائل اجتماعی و بخشی نیز به مسائل اخلاقی برمی‌گردد.

مسائل اخلاقی به جهان آرایی برمی‌گردد. فرد مؤمن زینت یک جامعه است زیرا نه بیراهه می‌رود و نه راه کسی را می‌بندد.

ما با دو گونه مؤدبانه و غیر مؤدبانه می توانیم حرف بزنیم و راه برویم، ادب، هنر در رفتار، گفتار و کردار است که باید به آن توجه کرد.

ما موظف هستیم جهان را بیارائیم. زیبایی جهان به ادب مردمان آن جامعه و سرزمین است، انسانی که حیات انسانی خود را به بازی نگیرد می‌شود مؤدب.

انسان مؤمن نه تنها به سمت بازیگری نمی‌رود، بلکه مجذوب بازی هم نمی‌شود و با دسیسه شیطان هم از پای درنمی‌آید.

گاهی دیو شیطنت احرام می‌بندد و می‌خواهد دور کعبه دل طواف کند و منتظر فرصتی برای ورود و نفوذ است، فرد مؤمن در این‌گونه مواقع بصیر است و شیطان را طرد می‌کند؛ جامعه نیز اگر این گونه باشد آرایش می‌یابد. اگر فیض خدا بر ما بتابد توفیق نصیب ما می‌شود، وقتی فیض الهی نباشد اگر خودمان را بخواهیم حساب کنیم همچون یک ذره و مثقال و بلکه کوچک‌تر از آن هستیم.

امام علی وقتی که عده‌ای زمینه جنگ جمل را فراهم کردند، وارد بصره شدند، والی بصره که از طرف ایشان منصوب بود گزارشی خدمت امام ارائه کرد.حضرت علی(ع) نیز نامه‌ای به او مرقوم کردند و تاکید کردند: اینها که شورش کردند اگر برگشتند و از حکومت مرکزی اطاعت کردند که این همان چیزی است که ما می‌خواهیم، اما اگر لوازم و ملزومات حادثه طوری است که آنها را به سمت اختلاف و انشقاق جامعه کشاند با این طیف مقابله و برخورد کن. امام علی‌(ع) همچنین در این نامه تصریح کردند یک عده مطیع و یک عده هم ساکت، منزوی و بی‌تفاوت هستند، از افراد مطیع کمک بگیر و به افراد بی‌تفاوت و منزوی نیز کاری نداشته باش، چون افراد بی تفاوت اگر هم وارد صحنه شوند دیگران را متزلزل می‌کنند؛ افرادی که کراهت دارند در نهضت شرکت کنند غیبت و عدم حضورشان بهتر از قیام و حضورشان است.

در این رایطه : آیت‌الله مکارم شیرازی: به مخالفین فحاشی نکنیم

سلطان سنجر

سلطان سنجر را درآن وقت که به دست غزان گرفتار شده بود پرسیدند : « علّت چه بود که ملکی بدین وسعت و آراستگی گه تو را بو، چنین مختل شد؟»

گفت : « کارهای بزرگ را به مردم خُرد فرمودم و کارهای خُرد را به مردم بزرگ ! که مردم خُرد کارهای بزرگ را نتوانستند کرد و مردم بزرگ از کارهای خُرد عار داشتند و درپی نرفتند. هر دو کار تباه شد و نقصان به ملک رسید و کارلشکری و کشوری رو به فساد آورد.»

تذکره دولتشاه سمرقندی

منشور حقوق بشر کوروش کبیر

منشور حقوق بشر کوروش کبیر

اينك كه به ياري مزدا ، تاج سلطنت ايران و بابل و كشورهاي جهات اربعه را به سر گذاشته ام ، اعلام مي كنم :
كه تا روزي كه من زنده هستم و مزدا توفيق سلطنت را به من مي دهد دين و آيين و رسوم ملتهايي كه من پادشاه آنها هستم ، محترم خواهم شمرد و نخواهم گذاشت كه حكام و زير دستان من ، دين و آئين و رسوم ملتهايي كه من پادشاه آنها هستم يا ملتهاي ديگر را مورد تحقير قرار بدهند يا به آنها توهين نمايند .
من از امروز كه تاج سلطنت را به سر نهاده ام ، تا روزي كه زنده هستم و مزدا توفيق سلطنت را به من مي دهد ، هر گز سلطنت خود را بر هيچ ملت تحميل نخواهم كرد و هر ملت آزاد است ، كه مرا به سلطنت خود قبول كند يا ننمايد و هر گاه نخواهد مرا پادشاه خود بداند ، من براي سلطنت آن ملت مبادرت به جنگ نخواهم كرد .
من تا روزي كه پادشاه ايران و بابل و كشورهاي جهات اربعه هستم ، نخواهم گذاشت ، كسي به ديگري ظلم كند و اگر شخصي مظلوم واقع شد ، من حق وي را از ظالم خواهم گرفت و به او خواهم داد و ستمگر را مجازات خواهم كرد .
من تا روزي كه پادشاه هستم ، نخواهم گذاشت مال غير منقول يا منقول ديگري را به زور يا به نحو ديگر بدون پرداخت بهاي آن و جلب رضايت صاحب مال ، تصرف نمايد
من تا روزي كه زنده هستم ، نخواهم گذاشت كه شخصي ، ديگري را به بيگاري بگيرد و بدون پرداخت مزد ، وي را بكار وادارد .
من امروز اعلام مي كنم ، كه هر كس آزاد است ، كه هر ديني را كه ميل دارد ، بپرسد و در هر نقطه كه ميل دارد سكونت كند ، مشروط بر اينكه در آنجا حق كسي را غضب ننمايد ،
و هر شغلي را كه ميل دارد ، پيش بگيرد و مال خود را به هر نحو كه مايل است ، به مصرف برساند ، مشروط به اينكه لطمه به حقوق ديگران نزند .
من اعلام مي كنم ، كه هر كس مسئول اعمال خود مي باشد و هيچ كس را نبايد به مناسبت تقصيري كه يكي از خويشاوندانش كرده ، مجازات كرد ، مجازات برادر گناهكار و برعكس به كلي ممنوع است و اگر يك فرد از خانواده يا طايفه اي مرتكب تقصير ميشود ، فقط مقصر بايد مجازات گردد ، نه ديگران من تا روزي كه به ياري مزدا ، سلطنت مي كنم ، نخواهم گذاشت كه مردان و زنان را بعنوان غلام و كنيز بفروشند و حكام و زير دستان من ، مكلف هستند ، كه در حوزه حكومت و ماموريت خود ، مانع از فروش و خريد مردان و زنان بعنوان غلام و كنيز بشوند و رسم بردگي بايد به كلي از جهان برافتد .
و از مزدا خواهانم ، كه مرا در راه اجراي تعهداتي كه نسبت به ملتهاي ايران و بابل و ملتهاي ممالك اربعه عهده گرفته ام ، موفق گرداند .

متن اعلاميه جهاني حقوق بشر

متن اعلاميه جهاني حقوق بشر

ماده 1 – همه افراد بشر آزاد و با حيثيت و حقوق يكسان زاييده مي شوند و داراي موهبت خرد و وجدان مي باشند و بايد با يكديگر با روحيه برادري رفتار كنند.

ماده 2 – هر كس مي تواند از كليه آزادي ها كه در اعلاميه حاضر به آن تصريح شده است, بي هيچ گونه برتري, منجمله برتري از نظر نژاد و رنگ و جنس و زبان و دين يا هر عقيده ديگر, و از نظر زاد و بوم يا موقعيت اجتماعي, و از نظر توانگري يا نسب يا هر وضع ديگر بهره مند گردد. نيز هيچ امتيازي بر اساس نظام سياسي يا قانوني يا بين المللي مربوط به كشور يا سرزميني كه شخص از تبعه آن محسوب است وجود نخواهد داشت, خواه سرزمين مزبور مستقل باشد يا زير سرپرستي, خواه فاقد خودمختاري باشد يا سرزميني كه حاكميت آن به شرطي از شروط محدود شده باشد.

ماده 3 – هر كس حق دارد از زندگي و آزادي و امنيت شخص خويش برخوردار باشد.

ماده 4 – هيچ كس را نمي توان به بندگي يا بردگي گرفت. بندگي و سوداگري بنده در هر شكل كه باشد ممنوع است.

ماده 5 – هيچ كس را نمي توان شكنجه كرد يا مورد عقوبت يا روش وحشيانه و غير انساني يا اهانت آميز قرار داد.

ماده 6 – هر كس داراي اين حق است كه شخصيت حقوقي او در همه جا مراعات گردد.

ماده 7 – همه افراد در پيشگاه قانون يكسانند و حق دارند كه بي هيچ تفاوت از پشتيباني قانون به طور برابر استفاده كنند.

هر كس حق دارد در مقابل هر گونه تبعيض كه ناقض اين اعلاميه باشد و در مقابل هر گونه عملي كه چنين تبعيضي را تشويق كند, از حمايت يكسان قانون برخوردار گردد.

ماده 8 – هر كس مي تواند از تعدي به حقوق اصلي كه به موجب قانون اساسي يا قانون هاي ديگر براي او شناخته شده است به دادگاه هاي صلاحيت دار ملي متوسل گردد تا حقش استيفا شود.

ماده 9 – هيچ كس را نمي توان خودسرانه بازداشت كرد يا زنداني ساخت يا تبعيد نمود.

ماده 10 – هر كس حق دارد با استفاده كامل از تساوي حقوق با ديگران, دعواي او در يك دادگاه مستقل و بي طرف عادلانه و علني رسيدگي شود و آن دادگاه درباره حقوق و تعهدات او, يا صحت هر گونه اتهام كيفري كه به او متوجه باشد حكم دهد.

ماده 11 – 1) هر كس متهم به ارتكاب جرمي باشد, تا وقتي تقصير او طي محاكمه علني كه در آن هر گونه تضمين ضروري براي دفاع تأمين شده باشد قانونا به اثبات نرسد, بيگناه محسوب مي شود.

2) همچنين هيچ كس به علت ارتكاب عملي يا خودداري از عملي محكوم نخواهد شد مگر وقتي كه آن كار به موجب قوانين ملي يا بين المللي در هنگام ارتكاب, جرم محسوب باشد. نيز هيچ كس به مجازاتي بيش از مجازات مقرر در هنگام ارتكاب جرم محكوم نخواهد شد.

ماده 12 – زندگاني خصوصي يا امور خانوادگي يا محل سكونت يا مراسلات كسي نبايد در معرض دخالت خودسرانه واقع شود. نيز به حيثيت و حسن شهرت هيچ كس نمي توان حمله كرد.

هر كس حق دارد در اين گونه دخالت ها يا اين گونه تجاوزها, از پشتيباني قانون برخوردار گردد.

ماده 13 – 1) هر كس حق دارد در داخل هر كشور آزادانه نقل مكان كند و هر كجا بخواهد اقامت گزيند.

2) هر كس مي تواند هر كشوري را كه بخواهد, من جمله كشور خود را, ترك كند و مي تواند به كشور خود باز گردد.

ماده 14 – 1) هر كس حق دارد براي گريز از هر گونه شكنجه و فشار به جايي پناهنده شود. نيز مي تواند در ساير كشورها از پناهندگي استفاده كند.

2) در جرايم غير سياسي يا اموري كه مخالف با اصول و هدف هاي ملل متحد باشد نمي توان از حق پناهندگي استفاده كرد.

ماده 15 – 1) هر كس مي تواند هر مليتي را بخواهد بپذيرد.

2) هيچ كس را نمي توان خودسرانه از مليت او محروم ساخت يا حق تغيير مليت را از او سلب نمود.

ماده 16 – 1) زن و مرد وقتي به سن ازدواج برسند مي توانند بدون هيچ قيد نژادي و ملي و ديني ازدواج كنند, و خانواده بنياد گذارند. آنان به هنگام زناشويي و در اثناء و هنگام انحلال آن داراي حقوق متساوي مي باشند.

2) عقد ازدواج جز با رضاي آزادانه همسران آينده, قانوني نيست.

3) خانواده عنصر طبيعي و اساسي اجتماع است و بايد از پشتيباني جامعه برخوردار باشد.

ماده 17 – 1) هر كس به تنهايي يا با شراكت ديگري داراي حق مالكيت است.

2) مالكيت هيچ كس را نمي توان بر خلاف قانون از وي سلب كرد.

ماده 18 – هر كس داراي حق آزادي فكر و ضمير و دين است. لازمه اين حق آن است كه هر كس خواه به تنهايي يا با ديگران علني يا خصوصي از راه تعليم و پيگيري و ممارست, يا از طريق اقامه شعاير و انجام مراسم ديني, بتواند آزادانه, دين و يقينات خود را ابراز كند.

ماده 19 – هر كس آزاد است هر عقيده اي را بپذيرد و آن را به زبان بياورد و اين حق شامل پذيرفتن هر گونه رأي بدون مداخله اشخاص مي باشد و مي تواند به هر وسيله كه بخواهد بدون هيچ قيد و محدوديت به حدود جغرافيايي, اخبار و افكار را تحقيق نمايد و دريافت كند و انتشار دهد.

ماده 20 – 1) هر كس حق دارد آزادانه در احزاب و جماعت هاي مسالمت آميز شركت جويد.

2) هيچ كس را نمي توان وادار ساخت به حزبي بپيوندد.

ماده 21 – 1) هر كس حق دارد مستقيما يا بوسيله نمايندگاني كه آزادانه انتخاب شده باشند در اداره امور عمومي كشور خود شركت جويد.

2) هر كس حق دارد مانند ديگران متصدي مشاغل عمومي كشور خود گردد.

3) اراده ملت اساس قدرت اختيارات ملي است؛ اين اراده بوسيله انتخابات شرافتمندانه صورت مي گيرد كه دوره به دوره از طريق انتخابات عمومي يكسان, با رأي مخفي يا بنا به روشي مشابه با آن كه آزادي رأي را تأمين مي كند, انجام مي يابد.

ماده 22 – هر كس از حيث اينكه عضو جامعه محسوب است حق دارد از تأمين اجتماعي برخوردار گردد و مي تواند به كمك كوشش ملي و ياري بين المللي با توجه به سازمان و امكانات هر كشور از حقوق اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي كه با حيثيت و تكامل آزاد شخصيت انساني ملازمه داشته باشد بهره ور گردد.

ماده 23 – 1) هر كس حق كار و حق برگزيدن آزادانه كار با شرايط عادلانه و ارضاء كننده دارد, نيز حق دارد كه در مقابل بيكاري حمايت شود.

2) هر كس در مقابل كار مساوي, بدون هيچ گونه رعايت امتياز, حق دستمزد مساوي دارد.

3) هر كس در مقابل كار, حق دارد دستمزدي منصفانه و ارضاء كننده دريافت كند كه براي او و خانواده اش و در صورت مقتضي حق دارد از كليه وسايل حمايت اجتماعي استفاده نمايد.

4) هر كس حق دارد براي پشتيباني از منافع خود, با ديگران تشكيل سنديكا بدهد و عضو سنديكايي شود.

ماده 24 – هر كس حق استراحت و استفاده از ايام فراغت دارد, من جمله حق دارد ساعات كارش به طور معقول محدود باشد و از مرخصي نوبتي با دريافت حقوق استفاده كند.

ماده 25 – 1) هر كس حق دارد از سطح يك زندگاني برخوردار باشد كه سلامت و رفاه او و خانواده اش, من جمله خوراك و لباس و مسكن و رسيدگي هاي پزشكي آنان را تأمين كند. همچنين حق دارد از خدمات ضروري اجتماعي در هنگام بيكاري و بيماري از اراده او, وسايل معاش وي مختل گردد استفاده كند.

2) مادر بودن و فرزند بودن, استفاده از كمك و مساعدت مخصوص را ايجاب مي كند. 3) هر كودك خواه حاصل زناشويي قانوني باشد يا غير قانوني, از حمايت اجتماعي برابر برخوردار مي گردد.

ماده 26 – 1) هر كس حق دارد از تعليم و تربيت استفاده كند. تعليم و تربيت بايد دست كم در مورد آموزش ابتدايي و اساسي رايگان باشد. تعليمات فني و حرفه اي بايد براي همه ممكن باشد. دسترسي به تعليمات عاليه بايد براي همه و بنا به شايستگي هر كس امكان پذير باشد.

2) هدف تعليم و تربيت بايد شكوفايي كامل شخصيت بشري و تقويت احترام به حقوق بشر و آزادي هاي اساسي باشد.

تعليم و تربيت بايد حسن تفاهم و گذشت و دوستي بين همه ملت ها و همه گروه ها از هر نژاد يا هر دين, همچنين گسترش فعاليت هاي ملل متحد را براي حفظ صلح تسهيل كند.

3) پدر و مادر براي تعيين نوع تعليم و تربيت فرزند خود حق اولويت دارند.

ماده 27 – 1) هر كس حق دارد آزادانه در زندگاني فرهنگي اجتماع شركت جويد و از اقسام هنرها استفاده كند و در پيشرفت علمي و بركات حاصل از آن سهيم باشد.

2) هر كس حق دارد از منافع اخلاقي و مادي ناشي از هر گونه دستاورد علمي و ادبي يا هنري كه آن را به وجود آورده باشد حمايت شود.

ماده 28 – هر كس حق دارد بكوشد تا در سطح اجتماعي و جهاني چنان سامان و نظمي حكمفرما شود كه حقوق و آزادي هايي كه در اين اعلاميه اعلام شده است در آن سطح به نتيجه كامل برسد.

ماده 29 – 1) هر كس نسبت به اجتماعي كه فقط در آن اجتماع رشد آزاد و كامل شخصيت او امكان پذير است تكاليفي بر عهده دارد؛

2) هر كس در اجراي حقوق و در مقام برخورداري از آزادي هاي خويش, تنها از محدوديت هايي پيروي مي كند كه قانون منحصرا به منظور تأمين شناسايي و حرمت حقوق و آزادي هاي ديگران, بالجمله براي تحقق بخشيدن به مقتضيات عادله اخلاق و نظام اجتماعي و مصلحت عمومي, در يك جامعه دموكرات وضع كرده باشد.

3) در هيچ حال نمي توان حقوق و آزادي هاي مزبور را به نحوي به كار برد كه با هدف ها و اصول ملل متحد منافي باشد.

ماده 30 – هيچ يك از مقررات اعلاميه حاضر را نمي توان به نحوي تفسير كرد كه براي دولتي يا گروهي يا فردي متضمن حقي شود كه بنا بر آن, بتواند به فعاليتي دست زند يا كاري انجام دهد كه هدف آن از بين بردن حقي از حقوق و آزادي هاي مذكور در اين اعلاميه باشد

در گلستان سعدی

صيادي ضعيف را ماهي يي قوي به دام اندر افتاد . طاقت حفظ آن نداشت ،ماهي بر او غالب آمد و دام از دستش در ربود و برفت.

شد غلامي كه آب جوي آرد ......... جوي آب آمد و غلام ببرد

دام ،هر بار ماهي آوردي ......... ماهي اين بار رفت و دام ببرد

ديگر صيادان ،دريغ خوردند و ملامتش كردند كه چنين صيدي در دامت افتاد و ندانستي نگاه داشتن.

گفت :

اي برادران !چه توان كردن ؟ مرا روزي نبود و ماهي را همچنان روزي مانده بود .

صياد بي روزي در دجله نگيرد و ماهي بي اجل بر خشك نميرد.

آنان که آمدند و مدتی بودند و رفتند( 2)

آنان که آمدند و مدتی بودند و رفتند ...( 2 )

به بهانه آغاز بکار فرنیوز

ادعا نمی کنم که با تمام صفحات مجازی کرمانشاهیان آشنا هستم ولی می توانم بگویم بیش از 5 سال است که شاهد تولد و مرگ قریب به اتفاق وبلاگ ها و سایت های کرمانشاه بوده ام و کمتر سایت و یا وبلاگی بوده است که پا به صحنه فعالیت خبری و سیاسی کرمانشاه بگذارد و سابقه ای از آن در تقریرات نباشد. شاید بتوانم ادعا بکنم تنها وبلاگ ماندگار کرمانشاه طی پنج سال گذشته تقریرات بوده است که یک بار هم مورد لطف قرار گرفت و تمام سوابق او را در بلاگفا مسدود و فیلترکردند و ما هم برای در امان بودن سوابق نوشته هایمان مجبور شدیم از جمع دوستان به دامن بیگانگان یعنی همین آدرس فعلی نقل مکان کنیم !

با وجود اندیشمندان و افراد اهل علم فراوان ؛ کرمانشاه نیازمند چندین سایت تحلیلی خبری منطقه ای با دیدگاه و گرایش های متنوع است تا بتواند در اثرگذراری و خبر رسانی در عرصه اخبار کشور سهیم باشد اما این مهم تا به حال عملی نشده است .

تأسیس خبرگزاری و ارائه تحلیل و تغذیه وبلاگ های فصلی و متطقه ای نیازمند یک تیم قوی و با انگیزه و با پشتوانه مالی و علمی و هنری است و علت اصلی تعطیلی بیشترسایت های کرمانشاه هم ، وجودهمین و نقیصه بوده است . کاربران اینترنت، داری سلایق و ذائقه های مختلف هستند و هرکدام بخشی از یک سایت را پیگیری می کنند ؛ هنر و سیاست و اقتصاد ویا تحلیل مسائل مختلف اجتماعی همه و همه نیازهای افراد هستند سایت و یا وبلاگ اگر جنبه شخصی داشته باشد می تواند یکی از این موضوعات را داشته باشد ولی اگر حبرگزاری باشد و ادعای مرکزیت خبر وتحلیل اشته باشد باید با یک تیم قوی مدیریت یشود . برای ماندگار ی در دنیای مجازی باید به این مهم پرداخت تا بتوان مخاطب را حفظ کرد و تأثیرگذار بود و الا "کپی اخبار و تحلیل های سایت های شناخته شده یک گرایش خاص " و ارائه آن به مخاطب امروزی ، اعتماد کاربران را ضعیف می کند و در دراز مدت فقط صاحب سایت می ماند و سلایق خود !!

جدیدترین سایتی که از یک از افراداهل ذوق و هنرمند کرمانشاهی راه اندازی کرده است " فر نیوز " است این سایت هم برای ماندگاری نیازمند توجه به این مطالب و مطالب گفته نشده ای است که مدیران آن بهتر از ما می دانند . ما با تبریک آغاز فعالیت این سایت منطقه ای امیدواریم که بتواند در ارائه وتحلیل ها وخبر رسانی های منطقه ای محل رجوع کاربران اینترنت قرار بگیرد.